Over Back2you

Ik ben Melanie Seegers en heb al meer dan 15 jaar ervaring met paarden. Moeder van drie prachtige opgroeiende kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar en ik ben getrouwd.

Sinds 2001 werk ik op een basisschool in het regulier onderwijs. Eerst als onderwijsassistent en sinds 2008 tot heden als leerkracht. Dit doe ik met veel plezier!

Ondanks dat ik met veel plezier voor de klas sta, merkte ik dat ik ‘ergens naar opzoek was’. Na een zoektocht kwam ik op de website van Educatiefcentrum De Keulseweg te Pijnacker terecht. De enige door het NOBCO geaccrediteerde opleider voor Equine Assisted Coaches in Nederland. Daar zag ik de mogelijkheid om een studie te gaan volgen tot Equine Assisted Coach en ben ik ingeschreven in het KREAC register van paarden coaches.

Ik wist het zeker! Dit is waar ik naar op zoek was! Hoe mooi is het om je passie voor paarden te combineren met de passie voor mensen? Uiteindelijk ben ik in april 2016 gestart met de opleiding tot coach met behulp van paarden. Sinds eind januari 2017 ben ik gecertificeerd Equine Assisted Coach.

Iedere keer dat ik een sessie mag begeleiden, besef ik weer hoe bijzonder het contact tussen mens en dier/ natuur kan zijn. Het geeft zoveel voldoening te zien, dat een paard met het minimale dat zij geven, zoveel meer kan betekenen voor een mens. Ik zie mensen groeien, ontwikkelen en uiteindelijk in hun kracht staan en dat allemaal heerlijk buiten in de vrije natuur, met je voeten in de modder!

Dit is mijn passie, uit je hoofd terug naar je hart! Niets zweverigs, gewoon in het hier en nu!

BACK 2 YOU………