Informatie

Wat is Equine Assisted Coaching?

Bij Equine Assisted Coaching spelen paarden een belangrijke rol. Paarden kunnen ons helpen om authentiek te zijn en onze eigen kracht te herontdekken. Het is een coaching methodiek waarbij je tot eigen oplossingen komt. In deze methode spreken we bewust over oplossingen, omdat we ons vooral richten op de ervaring die je opdoet in het hier en nu. De interactie tussen paard en mens biedt ervaringen die tot een proces van persoonlijk inzicht leiden en in bijna alle gevallen tot het antwoord op de coachvraag.
De impact van ervaringen opgedaan tijdens een sessie met paarden is groot. De ervaring raakt vaak de directe kern. Niet vanuit je hoofd……maar vanuit je hart ervaren. Even helemaal terug naar jezelf.

 

Waarom paarden en hoe werkt dat in een sessie?

Paarden zijn uiterst sensitieve dieren en gevoelig voor wat niet klopt en wat ontbreekt. Dit is een overlevingsstrategie, die zij nodig hebben als kudde- en prooidier.
Het paard is oordeelloos en reageert door middel van directe feedback op de vaak kleinste signalen en gedragsveranderingen, die de coachee hem laat zien. Dit leidt tot zelfreflectie bij de coachee. Tijdens een sessie krijgt de coachee voldoende ruimte en mogelijkheden om te experimenteren met zijn/haar eigen gedrag, dit in interactie met het paard. Ik faciliteer dit proces en waarborg de veiligheid van de coachee, evenals mijn ‘collega coach’ het paard. Alle oefeningen vinden plaats naast het paard. Je hoeft geen kennis te hebben van paarden.

 

Wat levert Back2you coaching jou op?

In een landelijke omgeving met een prachtig uitzicht op natuurgebied de Geuzenwaard, krijg je de mogelijkheid om terug te gaan naar jezelf. Even stil te staan in het moment hier en nu. In het bijzijn van de paarden mag je ervaren hoe het is om weer even te landen en tijd voor jezelf te nemen, daarbij mag je de hectiek van het dagelijks leven even achter je laten. Het doel van coaching is het bereiken van bewustwording. Door deze unieke ervaring, waarbij je mag experimenteren en ervaren, zal je zelf oplossingen en wellicht ook antwoorden vinden op je vragen.